h1

Un singur Dumnezeu (Time of your life)?

May 14, 2012

Azi la un moment dat Khrisna (ghidul) a spus ca exista un singur Dumnezeu indiferent de forma si modul in care e invocat…Dumnezeu, Allah, Buddha. Chiar si pe aici au atatia zei doar pentru a putea intelege oamenii mai usor toate formele si rolurile jucate de Dumnezeu. Asa o fi?

Am vizitat Patan City – Orasul Artelor, o multime de temple si reprezentari ale zeilor. Aceeasi aglomeratie pe strazi, am mers mai mult cu masina pe sosele de diverse marimi si am vazut ceva mai multi politisti in intersectii. Si am vazut si mai multa mizerie, colibe darapanate langa care taiau ceva ce avea copite, mormane de gunoaie pe marginea drumului. Dar daca pe ei nu-i deranjeaza…

Krishna si Adi

Pe strada…

A urmat o vizita in zona hindusa…la raul sfant. Nu ma asteptam sa vedem asa ceva. Erau ceremonii de incinerare a mortilor. Pe platforme de beton sunt construite ruguri pe care se aseaza mortul si i se da foc. La gura prima data…apoi la restul corpului. Pun si paie peste el sa arda mai bine!
Cateva zeci de metri mai incolo am dat si de partea de dinaintea incinerarii. Pun mortul invelit in ceva portocaliu langa apa si toti apropiatii iau apa si-l uda pe picioare si pe gura in special. In timp ce puradei dezbracati se scalda in apa infecta si femeile bocesc cu urlete teatrale.

Mort…

Am rezistat cat am rezistat la scenele astea si ne-am mutat mai incolo. Asa zisii oameni sfinti sau guru stau la umbra prin temple mici si fac poze contra cost. M-am dus si eu langa unul, a stat in poza, a intrebat de unde sunt iar la final bineinteles ca a fost nemultumit de cat a primit, cand am plecat celalalt striga dupa mine macar sa-i schimb niste bani. Cand m-am uitat ce credeti ca avea in mana (am vazut apoi si in poza)? 5 lei 😀

Sfintii hindusi si leii…

La inchiriatul motocicletei am renuntat, ar fi mai mult un chin sa poti circula pe strazile astea. In schimb am rezervat loc intr-un mic avion care zboara aproape de Everest. Daca e vreme buna vom zbura pe 25 mai la 7 dimineata, dupa ce ne intoarcem din Tibet. Pana vom putea urca pe jos o sa-l vedem din tabara de baza si apoi din aer. De abia astept!

Pe strada, mai ales dupa lasarea intunericului, aproape la fiecare pas intreaba cate unul daca nu vrem hasis sau marijuana. Sau masaj cu fete. Nu am vrut nimic deocamdata.
Am gasit un Irish Pub cu muzica live. Berea ca de obicei, la 650 ml. O trupa canta live, niste baieti pletosi. Canta foarte foarte foarte foarte foarte bine. Din playlist:
Time of your life
Nothing else matters
Boulevard of broken dreams
With or without you
Whisky in the jar
Livin’ on a prayer
Sweet child of mine
Black or white
…………………….

Baietii astia dovedesc ca se poate si altceva decat sa zaci in gunoi si sa astepti ajutor divin.
Fantastic! Bravo!

Dimineata zburam spre Lhasa. Introducerea in budhism ne-a fost facuta.

Advertisement

2 comments

  1. oare guru ala putea sa leviteze pe patura lui in carouri?:))
    sa-l intrebi daca mai vezi vreunul 😀


  2. Cristi draga, mai uita-te si tu pe Discovery sau Travel… Ca macar pe viitor sa stii la ce sa te astepti!
    Hai, lasati inima albastra si distrati-va.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Grupul de Istorie Alpină (GIA)

Blogul celor interesaţi de istoria mersului pe munte: alpinism, drumeţie, căţărare, schi

Bergführerbuch

Poveștile unui ghid montan

%d bloggers like this: